Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Titelkansen slinken aanzienlijk voor Middelstum

De kans dat Middelstum kampioen gaat worden in de 4e klasse E worden met de week kleiner. Vanmiddag verloor de equipe van Jelmer Meinardi met 3-2 bij Omlandia in Ten Boer. De nederlaag op het Ten Boerster Sportpark was onnodig, Middelstum had voor de theepauze meer afstand moeten nemen van de gastheren maar verzuimde dit. Het betekende voor de blauwhemden de 2 nederlaag in de laatste 3 wedstrijden waardoor de titelaspiraties voorlopig even de ijskast in kunnen.
Wie vanmiddag aanwezig is geweest in Ten Boer waar Omlandia en Middelstum de tweestrijd met elkaar aanbonden kon het maar amper geloven dat Middelstum na een prima eerste helft, waarin gevochten werd voor iedere bal, de bezoekers uit Middelstum terecht op een 0-1 voorsprong kwamen door een snel uitgespeelde aanval die door Twan Heemstra prima werd afgerond. De equipe van Jelmer Meinardi maakte echter te weinig gebruik van het windvoordeel welke men voor de theepauze had.

Vlak na de theepauze lieten de blauwhemden zich in korte tijd 2 keer verrassen door Omlandia waardoor het 6 minuten na rust zomaar 2-1 stond voor de gastheren. Daarna ging Middelstum wel op zoek naar de aansluitingstreffer maar was men vaak te gehaast waardoor er veel balverlies ontstond. Nadat Omlandia in de 82e minuut via hun topscoorder Remco Bolhuis de 3-1 liet aanteken deed de ingevallen Mateo Milkovic in de 85e minuut nog wel de 3-2 aantekenen voor Middelstum. Het slotoffensief welke daarna volgde leverde echter niet meer een puntje op waardoor Middelstum nu 5 punten achter koploper DVC op plaats 3 terug te vinden is op de ranglijst.

Komende zaterdag is Middelstum vrij. Een week later op zaterdag 6 april komt Holwierde op bezoek in Middelstum.

Omlandia - Middelstum 3-2 (0-1): 0-1 Heemstra (39); 1-1 Hoek (47); 2-1 Dijkhuizen (49); 3-1 Bolhuis (82); 3-2 Milkovic (85)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (23 maart 2024) foto's Jaap van der Laan